Τα FLOODSAX σε εξωτερικό χώρο

Πώς οι εναλλακτικοί σάκοι άμμου FloodSax σταματούν τις πλημμύρες που καταστρέφουν σπίτια και επιχειρήσεις

Όταν επίκειται πλημμύρα, συχνά έχετε μόνο λίγα λεπτά για να σώσετε το σπίτι και την επιχείρησή σας από τρομερές ζημιές από τα πλημμυρικά ύδατα.

Οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις από πλημμύρες είναι πολύ υψηλότερες από τις διαρρήξεις, με τη μέση απαίτηση στην Μ. Βρεττανία να ανέρχεται σήμερα σε περίπου 37.000 ευρώ. Οι πλημμύρες είναι γνωστές ως "ο κλέφτης που τα παίρνει όλα".

Καταστρέφει την ίδια τη δομή του σπιτιού σας - οι τοίχοι θα πρέπει να ξαναχτιστούν και τα δάπεδα να επανατοποθετηθούν – όπως επίσης καταστρέφονται και τα υπάρχοντά σας. Οποιαδήποτε ηλεκτρικά είδη, όπως τηλεοράσεις, πλυντήρια πιάτων και στεγνωτήρια ρούχων, θα πρέπει να πεταχτούν εάν έχουν υποστεί ζημιές από τα νερά των πλημμυρών.

Έτσι, είναι απολύτως απαραίτητο να κρατήσουμε τα νερά της πλημμύρας έξω από την πρώτη στιγμή και να καταλάβουμε ότι οι πολίτες είμαστε υπεύθυνοι για τη δική μας προστασία από τις πλημμύρες, καθώς και ότι τα εξειδικευμένα προϊόντα μετριασμού των πλημμυρών είναι καλύτερα από τους παραδοσιακούς σάκους άμμου.

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος στη Μεγάλη Βρεττανία, αναφέρει: "Μην υποθέτετε ότι οι αρχές θα σας παράσχουν σακιά άμμου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πλημμύρας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι οι υπεύθυνοι να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ιδιοκτησίας τους από τις πλημμύρες. Οι σάκοι άμμου είναι σχετικά αναποτελεσματικοί σε σύγκριση με τα ειδικά κατασκευασμένα προϊόντα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ενθαρρύνουμε θερμά τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα"

Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν τώρα ότι τα FloodSax είναι τόσο ευέλικτα - εξοικονομώντας χώρο για αποθήκευση και είναι γρήγορα και εύκολα στην ανάπτυξη - που τα συνιστούν.

Το FloodSax είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση από τους σάκους άμμου, έχει εγκριθεί επίσημα από την Εθνική Ένωση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Βασιλείου, που υποστηρίζει τα άτομα αυτά που εργάζονται στην πυροσβεστική υπηρεσία και τις ευρύτερες κοινότητες στις οποίες υπηρετούν.

Πώς λειτουργεί το FloodSax και πώς να μετατρέψετε τα FloodSax σε φράγματα ανθεκτικά στις πλημμύρες

Για να αποτρέψετε τις πλημμύρες, ενσωματώστε το FloodSax σε φράγματα για την προστασία των θυρών - είτε πρόκειται για την εξώπορτα, την πόρτα βεράντας, την πόρτα του γκαράζ ή την πόρτα της αποθήκης σας.

Τα FloodSax είναι συσκευασμένα με τη μέθοδο κενού αέρος σε πακέτα των πέντε τεμαχίων, σε εύκολες κατά τη μεταφορά σακούλες και τέσσερα πακέτα χωράνε σε ένα κουτί από χαρτόνι που ζυγίζει μόλις 9,5 κιλά - αυτό είναι το ισοδύναμο με 20 παραδοσιακούς σάκους άμμου και φανταστείτε να προσπαθείτε να τα ανυψώσετε και να τα μετακινήσετε τόσο στην αποθήκη όσο και στη συνέχεια να τα τοποθετήσετε στη θέση τους όταν πρόκειται να συμβεί μια πλημμύρα.

Για να χρησιμοποιήσετε το FloodSax ως εναλλακτικό σάκο άμμου όταν προβλέπεται ή συμβαίνει πλημμύρα, απλά βυθίστε το FloodSax σε 20 λίτρα νερό σε έναν μεγάλο κουβά ή μπανιέρα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μια μάνικα ή, αν ο χρόνος είναι πραγματικά κρίσιμος, να το τοποθετήσετε απευθείας στο ίδιο το νερό της πλημμύρας.

Στη συνέχεια, το FloodSax θα επεκταθεί σε περίπου επτά λεπτά και θα ζυγίζει 20-25 κιλά. Ένα ειδικό πηκτικό πολυμερές στο εσωτερικό του απορροφά απλώς το νερό και στη συνέχεια το διατηρεί εντός του FloodSax ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όσο διάστημα διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία μπορεί να είναι αρκετοί μήνες.

Κάθε σετ FloodSax θα συγκρατήσει περίπου 15 εκατοστά νερού και συνήθως δύο ή τρία σετ είναι αρκετά για να κρατήσουν το νερό της πλημμύρας έξω. Μην τα στοιβάζετε σε ύψος μεγαλύτερο του ενός μέτρου. Απλά τοποθετήστε τα FloodSax το ένα δίπλα στο άλλο και στη συνέχεια το υπόλοιπο σετ από πάνω στις κάτω ενώσεις για να γίνει ένα σταθερό φράγμα. Τα FloodSax γίνονται τόσο βαριά και σκληρά, που το νερό που εκτοξεύεται σε αυτά μέσω ενός πυροσβεστικού σωλήνα δεν θα τα μετατοπίσει.

Κατά τη διάρκεια καταρρακτώδους βροχής στο Yorkshire της Αγγλίας, μια σειρά από FloodSax σε ύψος δύο επιπέδων κράτησε τον κατακλυσμό πλημμυρικών υδάτων μακριά από την αποθήκη μιας εταιρείας. Η επιχείρηση είχε προηγουμένως πλημμυρίσει στην αποθήκη της, γεγονός που είχε οδηγήσει σε μια ασφαλιστική απαίτηση ύψους 292.000 ευρώ και όταν το FloodSax κράτησε τα νερά μακριά, στην αποθήκη υπήρχε ηλεκτρικός εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας αξίας 420.000 ευρώ. Το FloodSax εμπόδισε το νερό να εισέλθει και να καταστρέψει τον εξοπλισμό.

Δεδομένα για τα FloodSax, συμπεριλαμβανομένων μεγεθών και βαρών

Κάθε FloodSax αποτελείται από 4 στρώματα με 12 εσωτερικά απορροφητικά τμήματα που δημιουργούν ένα σύστημα πολλαπλών θαλάμων για την πλήρη απορρόφηση του νερού. Αυτοί οι απορροφητικοί θάλαμοι στη συνέχεια ράβονται μαζί σε ένα εξωτερικό ΄΄μανίκι΄΄ από μη υφασμένο υλικό.

Κάθε FloodSax ζυγίζει λίγο λιγότερο από 0,5 κιλό πριν έρθει σε επαφή με το νερό και έχει μέγεθος 52cm x 53cm x 1,5cm. Αφού απορροφήσει το νερό, θα έχει βάθος περίπου 20 εκατοστά και το ίδιο μήκος και πλάτος.

Ένα κουτί με 20 FloodSax ζυγίζει μόλις 9,5 κιλά και έχει διαστάσεις 55cm x 54cm x 15cm έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα από ένα άτομο.

Απόρριψη του FloodSax

Οι εναλλακτικοί σάκοι άμμου FloodSax πρέπει να απορρίπτονται μόλις χρησιμοποιηθούν για να σταματήσουν τις πλημμύρες . . . και το ίδιο ισχύει και για τους παραδοσιακούς σάκους άμμου.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πλημμυρικά ύδατα είναι πάντα μολυσμένα και μπορεί να περιέχουν από λύματα και χημικές ουσίες έως καύσιμα και πετρέλαιο.

Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού υλικού μέσα σε ένα FloodSax - το πηκτικό πολυμερές και ο ξυλοπολτός - είναι βιοδιασπώμενα, οπότε αν θέλετε να συρρικνώσετε τον όγκο του  FloodSax μετά τη χρήση, κόψτε το διαγώνια από γωνία σε γωνία με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια ρίξτε μαγειρικό αλάτι στα λευκά εσωτερικά μέρη, το οποίο θα διασπάσει το πολυμερές.

Αυτό μειώνει το μέγεθος του FloodSax, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να πεταχτεί στα γενικά απορρίμματα για να πάει σε χώρο υγειονομικής ταφής, όπου το μεγαλύτερο μέρος του θα βιοδιασπαστεί με την πάροδο του χρόνου. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, το FloodSax μπορεί να πεταχτεί χωρίς να το κόψετε εγκάρσια και να προσθέσετε το αλάτι.

Φοράτε πάντα γάντια για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Εάν τα FloodSax χρησιμοποιούνται σε βιομηχανική κλίμακα, θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε μια εξειδικευμένη εταιρεία διάθεσης, η οποία θα χρησιμοποιούσε βιομηχανικό εξοπλισμό για να αποσπάσει το νερό από τα FloodSax.

* Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το FloodSax για να προστατεύσετε το σπίτι ή την επιχείρησή σας, τότε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πώς τα χρησιμοποιήσατε και πόσο καλά δούλεψαν για εσάς. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.